Το No BORDER CAMP μετατρέπει το ΑΠΘ σε NO LAW CAMPUS (video) - Free Sunday
Το No BORDER CAMP μετατρέπει το ΑΠΘ σε NO LAW CAMPUS (video)

Το No BORDER CAMP μετατρέπει το ΑΠΘ σε NO LAW CAMPUS (video)

Στο κλείσιμο των κτιρίων της παλιάς Φιλοσοφικής και της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι πρυτανικές αρχές καθώς έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι απο του κατασκηνωτές του NO BORDER CAMP.

Το κλείσιμο έγινε μετά απο την προσπάθεια που έγινε να εγκατασταθούν κάποιοι απο αυτούς στους κτιριακούς χώρους των σχολών 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση απο τους επίσημους κυβερνητικούς φορείς στο αίτημα του πρύτανη να προστατευθεί ο χώρος καθώς καμία άδεια δεν έχει ζητηθεί για να γίνει  εκεί η κατασκήνωση. 

Να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων εντός των χώρων του ΑΠΘ, ζητεί στο μεταξύ η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη μετά την κατάληψη, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας, η εισαγγελική λειτουργός καλεί την Αστυνομία να την ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει, ώστε να έχει ιδία άποψη. Της παραγγελίας προηγήθηκε ενημέρωση της κ. Κακάλη από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εκδήλωσης έκνομων ενεργειών. 

Δημοσιογράφος του ράδιο Θεσσαλονίκη κατάφερε και μπήκε μέσα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ παριστάνοντας μητέρα πρωτοετούς φοιτήτριας που θέλει να εγγράψει την κόρη της στα μητρώα.

Ακολουθούν οι εικόνες που κατέγραψε η κρυφή κάμερα του ραδιοφωνικού σταθμού.