Με drone και σκυλιά K-9 κατεβαίνει η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια - Free Sunday
Με drone και σκυλιά K-9 κατεβαίνει η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Με drone και σκυλιά K-9 κατεβαίνει η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Tο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων ξεκινά την Τετάρτη με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες, σκύλων της ομάδας Κ-9, καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Στα Εξάρχεια σχεδιάζεται να περιπολούν καθημερινά πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, Δράση, Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Παράλληλα, στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛΑΣ θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις. 

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς» τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.