Για τα φρονήματα τους διώκονται Σακκάς-Σεϊσίδης σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτση - Free Sunday
Για τα φρονήματα τους διώκονται Σακκάς-Σεϊσίδης σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτση

Για τα φρονήματα τους διώκονται Σακκάς-Σεϊσίδης σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτση

Σήμερα θα γίνει στο Β´ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη,. οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Στο θέμα επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Κυρίτσης, ο οποίος χαρακτηρίζει τη δίωξη των Σακκά- Σεϊσίδη, "φρονηματικού χαρακτήρα" από το κράτος και προσθέτει ότι δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος 

««Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλεια του συριζα ειναι να αλλάξει το κράτος θα προσεθετα εγω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζοταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικα δικαιώματα, μεροληπτει υπερ όσων έχουν στοχοποιηθει απο το κράτος ακόμα και αν πολιτικα δεν συμφωνει. Οι δυο συλληφθεντες εμπίπτουν σε αυτην την κατηγορία διώξεων φρονηματικου χαρακτηρα Ο ενας διωκεται απηνως για την υποθεση «ληστες με τα μαυρα» που κατασκευσαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεια εις βαρος του στα όρια του γελοιου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποια ο σρζ ορθως ειχε πολεμήσει Ο Συριζα ταυτοχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομενο κράτος.Όποιος θεωρεί οτι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικες συγκρουσεις και αντιφάσεις, ή οτι υπαρχουν ευκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ή – ακομα χειρότερα- ξερει πολυ καλά και απλώς προτιμαει την άνεση του πληκτρολογίου».  (τα σημεία στίξης και η ορθογραφία του πρωτότυπου).

"Αυτήν τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες. Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητούμενων ως επιτυχία της Κυβέρνησής τους», αναφέρει σε νέα της ανακοίνωση η ΝΔ 

Μέχρι στιγμής το Μαξίμου σιωπά για το θέμα και μετά την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΝΔ κάνοντας λόγο για μαύρες πλερέζες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συλλήψεις.

Στην πρώτη του ανάρτηση ο κ.Κυρίτσης ο οποίος είχε υιοθετήσει άποψη του αναρχικού χώρου λέγοντας «Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη». 

«Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν «μαύρες πλερέζες» μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη», είχε αναφέρει η ΝΔ .με τον βουλευτή να απαντά ότι δεν τον ενοχλεί ο χαρακτηρισμός του "φιλοτρομοκράτη"

Σε επιχειρησιακό επίπεδοο, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους αλλά και για να εντοπίσουν το κρησφύγετο τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος Κώστας Σακκάς, που είχε εξαφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2014, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, και ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης, που καταζητείται εδώ και εννέα χρόνια ως μέλος των «ληστών με τα μαύρα», συνελήφθησαν μετά από τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας στη Σπάρτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας , δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ . της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύ ο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέ θ η καν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Οι αντιεξουσιαστές ετοιμάζονται για μάχες στις καταλήψεις

Στο μεταξύ ο αντιεξουσιαστικός χώρος προβλέπει ένταση των σχέσεων του με την κυβέρνηση και επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων και με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση στους ομοϊδεάτες του, να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα υλικά για να αντιμετωπιστούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «υπάρχουν ανάγκες για τη θωράκιση των καταλήψεων».

  • Μπάρες για κατασκευές
  • Λουκέτα όλων των τύπων καθώς και αλυσίδες για θωράκιση των πορτοπαραθύρων
  • Προστατευτικές μάσκες μιας χρήσεως αλλά και μεγάλες (μυρμήγκι)
  • Ποσότητες μαλόξ
  • Ποσότητες φαρμακευτικές για τα δακρυγόνα
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα υλικά μπορούν από Δευτέρα 8 Αυγούστου να έρχονται στο νοσότρος μετά τις 7μμ, ενώ στην κατάληψη του 5ου σχολείου Εξαρχείων (Α Φιλοξενείο) και στο ξενοδοχείο ΟΝΕΙΡΟ, κάθε ώρα.