Μολότοφ κατά της Μονής Πετράκη - Free Sunday
Μολότοφ κατά της Μονής Πετράκη

Μολότοφ κατά της Μονής Πετράκη

Πέντε βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτιρίου που στεγάζει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη έριξαν άγνωστοι γύρω στις 3 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να ανάψει φωτιά που προκάλεσε υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είναι η τρίτη επίθεση κατά στόχου της εκκλησίας και αποδίδεται στην ενόχληση που προκάλεσε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, η εκκένωση από τους καταληψίες και στη συνέχεια η κατεδάφιση του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, όπου θα χτιστεί ίδρυμα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την διακοπή της λειτουργίας στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, που η κυβέρνηση χρειάστηκε τρεις ημέρες για να την καταδικάσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγας Γεροβασίλη, έκανε αμέσως καταδικαστική δήλωση:

"Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή".

Της σημερινής επίθεσης, είχαν προηγηθεί ο βανδαλισμός δύο εκκλησιών στην Αθήνα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ομάδα αντιεξουσιαστών κάνοντας λόγο για αντίποινα στην εκκένωση, και η διακοπή της λειτουργίας στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι αυτουργοί της οποίας αθωώθηκαν στο δικαστήριο.