Σε εκλογικούς τόνους, ο Τσίπρας θυμίζει τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κομμένο Αρτας - Free Sunday
Σε εκλογικούς τόνους, ο Τσίπρας θυμίζει τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κομμένο Αρτας

Σε εκλογικούς τόνους, ο Τσίπρας θυμίζει τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κομμένο Αρτας


"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό  και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις μνήμης  για τους 317 Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα την 16η Αυγούστου του 1943 στο Κομμένο Άρτας, αναφορικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, 

"Έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων", είπε ο κ.Τσίπρας

Η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, με 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την μνήμη των θυμάτων της σαφής στο Κομμένο και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, είχε βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η 16η Αυγούστου 1943 αποτελεί την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα τη Βέρμαχτ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές του άμαχου πληθυσμού κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η νοηματοδότηση της ημέρας μνήμης των 317 θυμάτων του Κομμένου, είναι για την Αριστερά και για τους δημοκρατικούς πολίτες πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο φασισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, έχει κάνει σαφή τα καταστροφικά αποτελέσματά του και η ανθρωπότητα καλείται για μια ακόμη φορά να διδαχτεί από την ιστορία.

Tην Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός παρίσταται στο Μαρτυρικό Κομμένο. Η παρουσία του εγείρει πλήθος συμβολισμών, ειδικά σε μία ταραγμένη περίοδο για την Ευρώπη, όπου η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνας σταθερότητας και πραγματικής δημοκρατίας για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».   

Μετά το Κομμένο, ο πρωθυπουργός ενδέχεται να μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αθαμάνιο Άρτας. 

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασιλη, η οποία είναι και βουλευτής Άρτας, έδωσε προεκλογικό χαρακτήρα στην επίσκεψη επισημαίνοντας τα οφέλη του νομού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  

"Με τα προγραμματιζόμενα και τα υπό εκτέλεση έργα, σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, απαντούν έμπρακτα σε χρόνια αιτήματα των φορέων της περιοχής και δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Γεροβασίλη.