Γ. Κυρίτσης: Hot spots σε όλη τη χώρα από Σεπτέμβριο - Free Sunday
Γ. Κυρίτσης: Hot spots σε όλη τη χώρα από Σεπτέμβριο

Γ. Κυρίτσης: Hot spots σε όλη τη χώρα από Σεπτέμβριο

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, στο Mega, πρόκειται για τη «δεύτερη φάση που προβλέπει την κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιφέρειες και τους νομούς με κριτήριο πληθυσμιακό».

Αρκετές από τις δομές που υπάρχουν τώρα θα καταργηθούν, πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης, ενώ στόχος είναι να εξαιρεθούν ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος και τα ακριτικά νησιά. 

Το σχετικό σχέδιο, που αναμένεται να εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο, ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι τουριστικών περιοχών της χώρας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ο τουριστικός κλάδος να υποστεί σοβαρό πλήγμα σε περίπτωση επέκτασης των hot spots στην περιφέρεια. 

Από την πλευρά της, η ΝΔ κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης. Μιλώντας στο Mega, ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας σημειώνει ότι: «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό».