Η έλλειψη φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα προκαλεί επιθέσεις - Free Sunday
Η έλλειψη φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα προκαλεί επιθέσεις

Η έλλειψη φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα προκαλεί επιθέσεις

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε χθες το βράδυ ένας εικοσάχρονος άνδρας σε κεντρικό σημείο του δήμου Νεάπολης - Συκεών, το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά το συμβάν ο εικοσάχρονος μετέβη στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης, τονίζει ότι εντός των ορίων των δήμων η ευθύνη για την προστασία των δημοτών ανήκει στην αυτοδιοίκηση και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ.Ζαχαρης επισήμανε ότι ήταν γνωστά αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού, ωστόσο τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η επίθεση από αδέσποτο σκύλο έγινε μέσα στο αστικό περιβάλλον.

"Η ανάγκη λήψης των προβλεπόμενων μέτρων, τα οποία είναι συγκεκριμένα, είναι προφανής. Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης να τους ενημερώσουμε. Η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη, ειδικά την εποχή του κορωνοϊού, στην οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πρέπει να επιβαρύνεται για κανέναν λόγο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να μην μένουν χωρίς τροφή τα αδέσποτα του Δήμου μας. Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τον εθελοντισμό και να διακινήσει τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι και ένδειξη ανθρωπιάς, αλλά και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε χρήσιμης πρωτοβουλίας" αναφέρει ο κ. Ζάχαρης. 

Πριν λίγες ημέρες, ενας 22χρονος δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων στο πάρκο Κρυονερίου, στην περιοχή του Σέιχ Σου.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Στέλιος Γκατζές, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ειδικά το τελευταίο δίμηνο έχουν αυξηθεί πολύ οι εγκαταλείψεις ζώων στις περιοχές του Σέιχ Σου και των Πεύκων.

Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, όταν κάποιο αδέσποτο ζώο παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, περισυλλέγεται καθ' υπόδειξη του πολίτη που έχει δεχτή επίθεση από αυτό, παρακολουθείται για 15 μέρες για την ύπαρξη λύσσας ή κάποιου άλλου νοσήματος και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα επανατοποθετείται στην περιοχή του.