Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Υγείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για το ΚΕΕΛΠΝΟ - Free Sunday
Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Υγείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Υγείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του» δηλώνουν οι κύκλοι του υπουργείου.

Το ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τις αναγκαστικές παραιτήσεις τριών μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του, Θανάση Γιαννόπουλου

Οι τρείς που παύθηκαν υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Γιαννάκης και Μπίτας υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις  του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις   προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ακόμη, ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης «εξ ολοκλήρου έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών επιτροπή και το δ.σ. του Κέντρου».

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (1877/2016, κ.λπ.) έκανε δεκτές τις τρεις αιτήσεις, κρίνοντας ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις  διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του  ο ελεγχόμενος.