Νέες αποστάσεις από άρνηση Πολάκη για τα εμβόλια- Σιωπή από Τσίπρα - Free Sunday
Νέες αποστάσεις από άρνηση Πολάκη για τα εμβόλια- Σιωπή από Τσίπρα

Νέες αποστάσεις από άρνηση Πολάκη για τα εμβόλια- Σιωπή από Τσίπρα

Τη διαφωνία της για τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος δήλωσε οτι δεν υπάρχει λόγος να κάνει εμβόλιο, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis,  Αθηνά Λινού, η οποία είχε προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως υπουργός υγείας κοινής αποδοχής.

“Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν υπάρχει ερώτημα πλέον ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρη την υφήλιο είναι η χρήση των εμβολίων. Δεν έχουμε άλλο τρόπο, το δοκιμάσαμε, ξέρουμε τι γινόταν πριν την έναρξη των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο και σε χώρες πολύ αναπτυγμένες και πλουσιότερες από εμάς. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε” τόνισε η κ. Λινού.

Σε ερώτηση τι θα έκανε αν λάμβανε εκείνη αποφάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη “Θα αποφάσιζα όχι μόνο να εμβολιαστούμε αλλά θα έκανα τεράστιες προσπάθειες για ιχνηλάτηση και των νέων στελεχών, ακόμα πιο στοχευμένο εμβολιασμό ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουμε μεγάλη διασπορά. Υπάρχει κίνδυνος αν έρθουν νέα στελέχη να έχουμε μεγαλύτερη διασπορά. Θα ενίσχυα όσο μπορούσα περισσότερο τη δημόσια υγεία, όχι τα δημόσια νοσοκομεία. Θα εκπαίδευα γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο που θα μιλούσαν στον πληθυσμό για τον εμβολιασμό, γιατί έχουμε έλλειμμα σε αυτό, δεν είναι εκπαιδευμένοι σε θέματα επικοινωνίας οι γιατροί μας και εδώ χρειάζονται εκπαίδευση ως προς την επιλογή των εμβολίων αλλά και στον τρόπο που θα επικοινωνήσουν το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού σε όλον τον πληθυσμό. Αυτό ισχύει για όλη την Ευρώπη”.

Με σχόλιό του στο Facebook, o πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είχε παραδεχτεί ότι δεν έχει εμβολιστεί ακόμα και τονίζει ότι θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο για το ποιο εμβόλιο θα κάνει με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές. “Τώρα δεν έχει νόημα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Επειδή δεν πρόκειται μόνο για άλλη μια από τις γνωστές γραφικότητες του κ. Πολάκη, αλλά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Οφείλει να πάρει θέση καθαρά και δημόσια» είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.