Ο πρόεδρος του ΣτΕ ήθελε απόφαση για τις άδειες χωρίς να δώσει στους δικαστες την εισήγηση - Free Sunday
Ο πρόεδρος του ΣτΕ ήθελε απόφαση για τις άδειες χωρίς να δώσει στους δικαστες την εισήγηση

Ο πρόεδρος του ΣτΕ ήθελε απόφαση για τις άδειες χωρίς να δώσει στους δικαστες την εισήγηση

Την παραίτηση τους από την Ένωση Δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας, υπέβαλλαν σήμερα δύο από τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση της Ένωσης, με την οποία παρεχόταν κάλυψη στην απόφαση του προέδρου του ΣτΕ να διακόψει τη συνεδρίαση που θα εξέταζε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, επικαλούμενος «το κλίμα που είχε διαμορφωθεί».

«Μπορεί κανείς να διανοηθεί το 1969 αναβολή είτε συζήτησης είτε της διάσκεψης επί της υποθέσεως των απολυμένων από την στρατιωτική δικτατορία δικαστών, κατ΄  επίκληση δυσμενών συνθηκών ή κακού κλίματος;» αναρωτιούνται στην ανακοίνωση τους, ο  κ.Χρήστος Ράμμος και η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, οι οποίο χαρακτηρίζουν "αρνησιδικία" την διακοπή της συνεδρίασης και εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μετατροπή της Ένωσης σε "γραφείο τύπου του προέδρου".

Όπως έγινε γνωστό, η ένταση προκλήθηκε, όταν ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ.Σακελλαρίου αρνήθηκε να δώσει στους δικαστές την προεισήγηση του εισηγητή, επικαλούμενος το φόβο να διαρρεύσει στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ένταση, ο κ.Σακελλαρίου δεσμεύθηκε ότι θα δώσει την εισήγηση πριν την επόμενη συνεδρίαση.

Η παραίτηση των δύο είχε ως αποτέλεσμα να συγκληθεί γενική συνέλευση της Ένωσης για τις 13 Οκτωβρίου για την  εκλογή νέου Δ.Σ.

Η κατάσταση επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας, δε θα επιτρέψουμε οποιασδήποτε υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ Κουμουτσάκος. 

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.

Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του.

Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».