Τα Γιάννενα προσπαθούν να επιστρέψουν στην ομαλότητα της καθημερινότητας - Free Sunday
Τα Γιάννενα  προσπαθούν να επιστρέψουν στην ομαλότητα της καθημερινότητας

Τα Γιάννενα προσπαθούν να επιστρέψουν στην ομαλότητα της καθημερινότητας

Αυτοψίες στα Δημόσια Κτίρια των Ιωαννίνων ξεκινούν από σήμερα κλιμάκια τεχνικών του T.Α.Σ. σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, έτσι ώστε η ζωή στην πόλη να επιστρέψει στην ομαλότητα μετά το σεισμό του Σαββάτου.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων που συνεδρίασε  το πρωί της Κυριακής  συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και τους κάλεσε να εμπιστεύονται «ΜΟΝΟ» τις επίσημες αρχές της Πολιτείας επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη του φαινομένου, απαιτεί καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας για ένα 48ωρο.


Σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 δεν θα λειτουργήσουν: 
  • τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, ως επίσης το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.
  • οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων μέχρι να γίνει αυτοψία από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης.
  • οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων μέχρι να ελεγχθούν 

Η χθεσινή νύχτα δεν έφερε τον μεγάλο σεισμό, η προοπτική του οποίου έχει αναστατώσει τα Γιάννενα αλλά πολλοί κάτοικοι της πόλης έμειναν έξω από τα σπίτια τους, σε αυτοκίνητά, πλατείες και δρόμους καθώς στις 10 το βράδυ σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών που σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα ΒΔ των Ιωαννίνων. 

Οι πολίτες κλήθηκαν από τις αρχές να:
  • μη κάνουν άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα, προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα 
  • μην κυκλοφορούν κοντά σε παλαιά κτίρια.