Βοτανικός υπό κατάληψη - Free Sunday
Βοτανικός υπό κατάληψη

Βοτανικός υπό κατάληψη

Σε κατάληψη του χώρου στον οποίο θα κατασκευαστεί το τέμενος για τους μουσουλμάνους της Αθήνας στον Βοτανικό προχώρησε ομάδα ατόμων, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο στον συγκεκριμένο χώρο να φιλοξενηθούν άστεγοι ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάληψη έχουν κάνει μέλη συλλόγου που είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Οι καταληψίες έχουν χαρακτηρίσει «Hotspot για Έλληνες», τον χώρο, ο οποίος φρουρείται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που κάνουν έλεγχο στοιχείων σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.

Ο φωτογράφος του ΑΠΕ Ορέστης Παναγιώτου, ο οποίος προσέγγισε τον χώρο για τις ανάγκες του φωτορεπορτάζ του Πρακτορείου, είπε ότι οι περίπου 15 καταληψίες έχουν κλείσει τον χώρο με συρματοπλέγματα και συστήνονται ως «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών».

Ο κ. Παναγιώτου είπε ότι έπρεπε να του δώσουν άδεια για να φωτογραφίσει τον χώρο και δεν αρνήθηκαν ότι η κατάληψη του χώρου σχετίζεται και με την ανέγερση του τεμένους στο σημείο.

 «Οι απόψεις μου για τις καταλήψεις είναι συγκεκριμένες και γνωστές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ενώ ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου είπε ότι «προφανής σκοπός» της ενέργειας είναι να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας» κάνοντας λόγο για δράση που «θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την κατάληψη παράνομη και ρατσιστική» και την αποδίδει σε «γνωστούς αγνώστους της ακροδεξιάς», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει τα «στραβά μάτια» εδώ και μήνες ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τη λήξη της κατάληψης και την παραπομπή των υπεύθυνων στη Δικαιοσύνη.

«Ποιος είναι ο "Μπαλτάκος" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ

*Η φωτογραφία είναι από τη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατά της δημιουργίας τεμένους στις 22 Οκτωβρίου.