Νέες προδιαγραφές έστειλε η ΓΓ Δημόσιας Υγείας για τις μάσκες στα σχολεία - Free Sunday
Νέες προδιαγραφές έστειλε η ΓΓ Δημόσιας Υγείας για τις μάσκες στα σχολεία

Νέες προδιαγραφές έστειλε η ΓΓ Δημόσιας Υγείας για τις μάσκες στα σχολεία

Να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε χθες η Κεντρική Ένωση Δήμων ΕΔΕ από τους αναδόχους του διαγωνισμού για την προμήθεια μασκών στα σχολεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει πως αυτό συνέβη «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19.» αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέφερε ότι οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές, διευκρινίζει όμως ότι αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει, επιτέλους, πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: Άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άνοιξε τα σχολεία χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών. και χαρακτηρίζει «πρωτοφανές φιάσκο», το ζήτημα των μασκών και εξοργιστικό ότι οι υπεύθυνοι παραμένουν στη θέση τους.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Η Κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών. Επέβαλαν τον συνωστισμό στις τάξεις. Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες -γίγαντες για μικρά παιδιά.

Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους».