Οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν μεθοδεύσεις στα επεισόδια στους πλειστηριασμούς - Free Sunday
Οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν μεθοδεύσεις στα επεισόδια στους πλειστηριασμούς

Οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν μεθοδεύσεις στα επεισόδια στους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί μόνο κατ΄ εξαίρεση και κατόπιν αδείας των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα διεξάγονται και σήμερα καθώς οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής και σήμερα με αίτημα την ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων για την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα πλειστηριασμοί θα γίνονται «μόνο μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Ενδεικτικά άδειες χορηγούνται για πλειστηριασμούς:
  • αναγκαστικούς μεταξύ ιδιωτών, 
  • εκούσιους 
  • με αντικείμενο διεκδίκησης από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, 
  • ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, 
  • πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, 
  • με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
Στην ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων καταγγέλλει «τις άδικες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων και μεθοδεύσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας».