Σήμερα η μάχη της αναστολής, αύριο η τελική απόφαση για τις φυλακίσεις στη δίκη της Χ.Α. - Free Sunday
Σήμερα η μάχη της αναστολής, αύριο η τελική απόφαση για τις φυλακίσεις στη δίκη της Χ.Α.

Σήμερα η μάχη της αναστολής, αύριο η τελική απόφαση για τις φυλακίσεις στη δίκη της Χ.Α.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την αποδοχή των αιτημάτων των 50 καταδικασμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για παροχή αναστολής στην έκτιση των ποινών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Σήμερα από τις 10 συνεχίζονται οι αγορεύσεις της υπεράσπισης- και από αυτήν θα κριθούν οι διαδικασίες που θα δρομολογηθούν μετά την ανακοίνωσή της.

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα χορηγηθεί αναστολή στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος σε ισόβια και 14 έτη κάθειρξης για τη δολοφονία του Παύλου Φυσσα. Άλλωστε ούτε ο ίδιος δεν έχει ζητήσει την αναστολή, ούτε η εισαγγελέας την πρότεινε.

Οι συνήγοροι των θυμάτων τονίζουν πως δε νοείται καταδίκη για τόσο σοβαρά αδικήματα , που διαπράχθηκαν υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, η οποία να μην οδηγεί στην φυλακή τους υπαίτιους.

Η Εισαγγελέας Έδρας κ. Αδαμαντία Οικονόμου είπε ότι όλοι οι λόγοι που προβλέπονται στο νόμο ώστε να χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, βρίσκουν εφαρμογή και στους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και σε όλους τους υπόλοιπους 42 καταδικασθέντες -πλην του Ρουπακιά- για ένταξη και σε όλους όσοι καταδικάστηκαν επιπλέον και ως δράστες των ενεργειών της οργάνωσης. Κατά την εισαγγελέα όλοι οι καταδικασθέντες μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση με την επιβολή όρων.

Στην κυρία Οικονόμου καταλογίζεται ότι υποβάθμισε την καταδίκη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής το 1979 για βομβιστική επίθεση, με βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό, στον κινηματογράφο "Έλλη", με 18 τραυματίες και δεν ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού, το 2015.