Εγκλωβισμένοι στο Αίγιο... - Free Sunday
Εγκλωβισμένοι στο Αίγιο...

Εγκλωβισμένοι στο Αίγιο...

Για περισσότερες από δέκα ώρες παρέμεινε κλειστή η εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, καθώς από τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα κανένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει.

Αιτία ήταν οι καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος. 

Από τις 02.10 είναι ανοικτό το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα. Τα ΙΧ είχαν απομακρυνθεί πολύ νωρίτερα από το 165χλμ (μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων) και πλέον η επιχείρηση αφορούσε μόνο οχήματα βαρέος τύπου. Με απόφαση της Τροχαίας ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέχρι νεωτέρας.

Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων, σημείο όπου εκτελούνται έργα και ήδη οι συνθήκες για τους οδηγούς ήταν δύσκολες. Άμεσα έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που προσπάθησε να απεγκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.

Στο επίμαχο τμήμα, 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες απεγκλώβιζαν σε ασφαλέστερα σημεία οδηγούς ή άλλους επιβάτες που το ζητούσαν, αλλά και παρείχαν βοήθεια σε οχήματα, προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί. Πολλοί οδηγοί παρέμειναν στα οχήματά τους μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άλλοι επέλεξαν να γυρίσουν πίσω ή να «τολμήσουν» να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό, όπου επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω του χιονιού και του παγετού.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρήθηκεστο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα την διέκοπτε εντελώς, είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Φωτογραφία: Filodimos.gr