Η Θεσσαλονίκη σε κατάσταση πολιορκίας - Free Sunday
Η Θεσσαλονίκη σε κατάσταση πολιορκίας

Η Θεσσαλονίκη σε κατάσταση πολιορκίας

Χωρίς νερό είναι από χθες πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης  εξαιτίας διακοπών που αποφάσισε η ΕΥΑΘ έτσι ώστε να επανέλθουν οι δεξαμενές σε κανονικά επίπεδα.

Η ΕΥΑΘ αποδίδει τις διακοπές στη μεγάλη κατανάλωση από διαρροές στα δίκτυα των πολυκατοικιών και καταλογίζει στους καταναλωτές ότι ενίσχυσαν το πρόβλημα αφήνοντας ανοιχτές τις βρύσες για να μην παγώσει το νερό στους σωλήνες.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΕΥΑΘ εκφράζει το θαυμασμό της για τα αποθέματα νερού: "Η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (διυλιστήριο) και τις πηγές της Αραβησσού έχει υπερβεί ακόμη και τα επίπεδα καλοκαιριού φτάνοντας στο πρωτόγνωρο ύψος των 295.000 κ.μ./ημέρα (έναντι 265.000 κ.μ. που είναι η μέγιστη κατανάλωση του καλοκαιριού)!" αναφέρει

Όμως αμέσως μετά προειδοποιεί ότι "στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και, εφόσον παρατηρηθεί εκ νέου πτώση της στάθμης των δεξαμενών, ενδέχεται να υπάρξουν και νέες διακοπές το βράδυ σε κάποιες περιοχές του Πολεοδομικού, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών και για το μεγαλύτερο διάστημα εντός της επόμενης ημέρας." 

 Η κυβέρνηση αφήνει τη Θεσσαλονίκη χωρίς νερό, σχολίασε η ΝΔ, καθώς ηδη μεγάλα τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι χωρίς νερό. 

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την ΕΥΑΘ ΑΕ ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς, όπως επισημαίνει, "ήδη συμπληρώθηκε μία εβδομάδα χωρίς νερό στις περισσότερες περιοχές του Πανοράματος και της Πυλαίας, που ανήκουν στο δίκτυο αρμοδιότητας και ευθύνης της ΕΥΑΘ"..

Ο κ.Καϊτετζίδης κοινοποίησε το έγγραφο και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές 

Σχολεία 

Σε ότι αφορά στα σχολεία, από το Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι δεν θα ανοίξουν όλα τη Δευτέρα, καθώς μονάχα 65 από τα 229 σχολικά συγκροτήματα μπορούν να λειτουργήσουν τώρα  και γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν κι άλλα σε αυτήν την κατηγορία.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη  ήταν το πρωί στους -2 βαθμούς αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανέβει ακόμη και στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Όμως παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές του νομού παραμένουν κλειστά, ενώ έμειναν τις τελευταίες ώρες , 

Συγκοινωνίες 

Τα αστικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε 360 εκ των οποίων τα επτά με αντιολισθητικές αλυσίδες,και κάποιες περιοχές εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις εξής περιοχές: Περιστερά, Λιβάδι, 'Αγιος Αντώνιος, Λακκιά, Φιλοθέη, Αγία Παρασκευή, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Λευκοχώρι, Στεφάνια και Εξαμίλι και για τρίτη ημέρα σήμερα δεν πραγματοποιείται το δρομολόγιο 22 στην 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης.