Ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα - Free Sunday
Ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα

Ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλην την χώρα από αύριο Πέμπτη, εξαιτίας της εισβολής ψυχρών μαζών από τη Ρωσία.

Η αλλαγή των συνθηκών άρχισε από χθες Δευτέρα το βράδυ στα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπωσεις στα ορεινά, που από σήμερα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Νότια Ευβοια στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αλλά και σε κάποια σημεία του Αιγαίου θα είναι θυελλώδεις και κατά τόπους θα αγγίζουν τα οκτώ μποφόρ. Από αργά το απόγευμα όμως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν και κυρίως να μειωθούν οι χιονοπτώσεις, καθώς πρόσκαιρα θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.

Από την Πέμπτη ένα πολικό ψύχος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα καθώς η ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να προκαλέσει  μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Αθήνας. 

Η θερμοκρασία θα πέσει και τους -12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και -9 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας.

Το θερμόμετρο στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα κινηθεί έως 1 βαθμό κελσίου, με τις χαμηλότερες τιμές τους -3 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένονται στην Αττική χιονοπτώσεις τόσο στα βόρεια προάστια όσο και σε πιο πεδινές περιοχές ενώ ο  υδράργυρος δεν θα ξεπέρασει κατά τη διάρκεια της ημέρας τους μηδέν βαθμούς.