Στο 55% ο εμβολιασμός του προσωπικού στο "Μεταξά" του Πειραιά - Free Sunday
Στο 55% ο εμβολιασμός του προσωπικού στο "Μεταξά" του Πειραιά

Στο 55% ο εμβολιασμός του προσωπικού στο "Μεταξά" του Πειραιά

 

Υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό- των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, αποφάσισε ο Υπουργός Υγείας,Βασίλης Κικίλιας, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για το Μεταξα του Πειραιά.

Στο 55%, υπολογιζεται το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Μεταξά»που έχει εμβολιαστεί, όπως δήλωσε στο MEGA σήμερα Παρασκευής το πρωί, ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας, Παύλος Σαρώφ, σύμφωνα με τον οποίο, πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά εχουν εντοπιστεί 24 μέλη του προσωπικού θετικά στον κορωνοϊό, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς.

Σημείωσε, ωστόσο ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους.

Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά», επισήμανε ο κ. Σαρώφ.