Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη μετά τις πορείες και τις διαδηλώσεις - Free Sunday
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη μετά τις πορείες και τις διαδηλώσεις

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη μετά τις πορείες και τις διαδηλώσεις

Έκκληση στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης «να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα», απευθύνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία καταγράφηκαν 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ' οίκον ενώ την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 138 (39 νοσηλευόμενοι και 99 σε καραντίνα).

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ' οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ' οίκον. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα».

Τέλος το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις ημέρες εκείνες του ακραίου συνωστισμού έως και σήμερα, δικαιολογεί τη χρονική εκείνη περίοδο που οι ειδικοί λένε ότι χρειάζεται ο ιός για να επωαστεί και να εκδηλωθεί η νόσος.

Η αύξηση συνδυάζεται με τις πορείες και τις διαμαρτυρίες που έφεραν πολύ κοντά τους πολίτες, σε συνθήκες ακραίου συνωστισμού που είναι ό,τι «καλύτερο» για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Τέλος το χρονικό διάστημα που μεσολάβησεα από τις ημέρες εκείνες του ακραίου συνωστισμού έως και σήμερα, δικαιολογεί τη χρονική εκείνη περίοδο που οι ειδικοί λένε ότι χρειάζεται ο ιός για να επωαστεί και να εκδηλωθεί η νόσος.