Η Θεσσαλονίκη γλυτώνει την κρίση του νερού αλλά εξακολουθεί να είναι χωρίς συγκοινωνίες - Free Sunday
Η Θεσσαλονίκη γλυτώνει την κρίση του νερού αλλά εξακολουθεί να είναι χωρίς συγκοινωνίες

Η Θεσσαλονίκη γλυτώνει την κρίση του νερού αλλά εξακολουθεί να είναι χωρίς συγκοινωνίες

Αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση του Ωραιοκάστρου και, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.) νωρίς το πρωί τέθηκε σε μερική λειτουργία το αντλιοστάσιο νερού της εταιρείας στη Νέα Ιωνία.
Υπενθυμίζεται ότι το αντλιοστάσιο νερού της εταιρείας στη Νέα Ιωνία είχε υποστεί βλάβη λόγω φωτιάς, που προκλήθηκε πιθανόν από βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα περιοχές του Ωραιοκάστρου να μείνουν χωρίς νερό.
Με την αποκατάσταση της βλάβης άρχισαν να γεμίζουν οι δεξαμενές της ΕΥΑΘ, οπότε σταδιακά θα αρχίσουν να υδροδοτούνται οι περιοχές που για μία ημέρα ολόκληρη έμειναν χωρίς νερό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι υψηλότερες περιοχές του δήμου ήταν αυτές που αντιμετώπισαν χθες πρόβλημα, επειδή για την υδροδότησή τους απαιτείται πίεση στο σύστημα. Σε περίπτωση βλάβης η ΕΥΑΘ δεν μπορεί με εναλλακτικούς χειρισμούς να υδροδοτήσει το Ωραιόκαστρο, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που έχει το τοπικό δίκτυο που παρέλαβε.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει  η πόλη χωρίς αστικές συγκοινωνίες και αύριο τουλάχιστον, αφήνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 15 Μαΐου  διεκδικώντας δεδουλευμένα συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ήτοι δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου), καθώς και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν.