Η φρουρά στη Ρω δεν κατάλαβε την απόβαση των προσφύγων... - Free Sunday
Η φρουρά στη Ρω δεν κατάλαβε την απόβαση των προσφύγων...

Η φρουρά στη Ρω δεν κατάλαβε την απόβαση των προσφύγων...

Στον εντοπισμό 28 προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, σήμερα το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στον ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σκάφος της FRONTEX εντόπισε στη νήσο Ρω Μεγίστης 29 αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καστελλόριζου, μεταξύ αυτών και ένας 19χρονος, φερόμενος ως διακινητής τους, που συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Η Ρω ή Άγιος Γεώργιος, η αρχαία Ρώγη ή Ρόπη[1], είναι νησίδα που βρίσκεται στα δυτικά του Καστελόριζου και σε απόσταση 5.600 μ. από τις τουρκικές ακτές.

Εκεί βρίσκεται το μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, γνωστής ως "η Κυρά της Ρω", μοναδική κάτοικος του νησιού για πολλά χρόνια ύψωνε κάθε μέρα για δεκαετίες την Ελληνική σημαία, μέχρι το 1982 οπότε και απεβίωσε. 

Σήμερα κατοικείται ουσιαστικά από μικρό απόσπασμα του Ελληνικού Στρατού, το οποίο έχει ως κύριο μέλημα να υψώνει κάθε μέρα και να προστατεύει την Ελληνική σημαία, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της Κυράς της Ρω.

Πρόσφατα το νησί είχε επισκεφθεί ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΜΜΕΝΟς ΡΩ