Η κυβέρνηση εκκενώνει το Ελληνικό - Free Sunday
Η κυβέρνηση εκκενώνει το Ελληνικό

Η κυβέρνηση εκκενώνει το Ελληνικό

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των χώρων και των κτιρίων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό όπου έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί.
Από τις 4:40 τα ξημερώματα, περίπου 150 αστυνομικοί ανάμεσα στους οποίους και γυναίκες, έχουν παραταχθεί έξω από τις τρεις δομές και έχουν αποκλείσει και την είσοδο στο χώρο και εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία εχουν μισθωθεί για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και η επιβίβαση αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.
Τα 500 περίπου άτομα που διαμένουν σε οικογένειες  στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου θα μεταφερθούν στο πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου, τη νέα δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στη Θήβα, ενώ 150 μεμονωμένα άτομα θα μοιραστούν σε Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα αφού εξακριβωθούν τα στοιχεία τους.
Όπως λένε οι ίδιες πηγές, περίπου το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν, ενώ για όσους αντιδράσουν στη μεταφορά τους, κάποιοι απο τους οποίους έχουν απειλήσει να αυτοπυρποληθούν, θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από την πλευρά των προσφύγων για τη μεταφορά τους.