Κι όμως στη δίκη του Μπιλ Κόσμπι δεν υπήρξε απόφαση - Free Sunday
Κι όμως στη δίκη του Μπιλ Κόσμπι δεν υπήρξε απόφαση

Κι όμως στη δίκη του Μπιλ Κόσμπι δεν υπήρξε απόφαση

Ήταν από τα σκάνδαλα που σόκαραν την κοινή γνώμη όταν περί τις 60 γυναίκες κατηγόρησαν τον Μπιλ Κόσμπι, τον «America's dad», όπως έγινε γνωστός για τον ρόλο του στο «The Cosby Show», για σεξουαλική επίθεση. 

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Μοντγκόμερι Κέβιν Στιλ, απήγγειλε κατηγορίες κατά του ηθοποιού για σεξουαλική επίθεση , το 2004, κατά της Αντρέα Κόνσταντ και ήταν η μόνη υπόθεση που παραπέμφθηκε σε δίκη, αφού όλες οι υπόλοιπες είχαν παραγραφεί.

Η Κόνσταντ υποστηρίζει πως ο αφροαμερικανός ηθοποιός την πίεσε να πιει κρασί και κάποια απροσδιόριστα χάπια για να τη ναρκώσει και να της επιτεθεί σεξουαλικά. Έναν χρόνο μετά την καταγγελλόμενη επίθεση η Κόνσταντ πήγε στην αστυνομία κι έγινε η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε δημοσίως τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.

Έκτοτε ακολούθησαν 60 γυναίκες με παρόμοιες κατηγορίες.

Η Κέλι Τζόνσον ήταν η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε εναντίον του στο δικαστήριο, για να αποκαλύψει πως τότε εργαζόταν ως βοηθός του ατζέντη του ηθοποιού και ο Κόσμπι την είχε πλησιάσει με ύποπτους σκοπούς δύο φορές, τη μία από αυτές είχε καταφέρει να τη ναρκώσει.

Σήμερα έγινε γνωστό πως τερματίστηκε χωρίς απόφαση η δίκη του, καθώς το σώμα των ενόρκων ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να φθάσει σε ομόφωνη ετυμηγορία έπειτα από συνεδρίαση 50 ωρών.


Πρόκειται για μία ήττα για τον Κέβιν Στιλ, τα επιχειρήματα του οποίου δεν κατόρθωσαν να πείσουν το σύνολο του σώματος των ενόρκων, αποτελούμενο από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες.

Ο 79χρονος Μπιλ Κόσμπι δεν έδειξε καμία αντίδραση μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης της δίκης του.

Ο δικαστής που αποφάσισε την ακύρωση της δίκης διευκρίνισε ότι ο Μπιλ Κόσμπι παραμένει κατηγορούμενος και ελεύθερος με εγγύηση.