Ο Μαδούρο συνεχίζει να κυβερνά σκοτώνοντας το λαό του - Free Sunday
Ο Μαδούρο συνεχίζει να κυβερνά σκοτώνοντας το λαό του

Ο Μαδούρο συνεχίζει να κυβερνά σκοτώνοντας το λαό του

Στους 108 έφτασαν οι νεκροί στη Βενεζουέλα από την 1η Απριλίου που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο καθώς πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η αντιπολίτευση κι ενώ την Κυριακή διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας συντακτικής συνέλευσης και οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις οικογένειες του προσωπικού της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Καράκας να εγκαταλείψουν την χώρα.

«Εκπροσωπούμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έχουμε στην στήριξη της διεθνούς κοινότητας και δεν θα παραδοθούμε. Δεν θέλουμε να κατακτήσουμε μόνο το Καράκας αλλά ολόκληρη τη χώρα. Για αυτόν τον λόγο όλο πρέπει να βγουν στους δρόμους. Θα σταθούμε στα πόδια μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», σχολίασε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα.

Πολλά οδοφράγματα παρέμειναν στους δρόμους που ήταν έρημοι χθες Πέμπτη, δεύτερη μέρα της απεργίας, οποίας όμως σε κάποιες περιοχές δεν φάνηκε να είχε την ίδια επιτυχία με την 24ωρη απεργία της περασμένης εβδομάδας, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Ο Νικολάς Μαδούρο απαγόρευσε τις διαδηλώσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής αλλά ο ίδιος συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση υποστηρικτών του.

Πάνω από 190 άτομα συνελήφθησαν κατά την απεργία της Τετάρτη, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ. Από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι αναταραχές οι αρχές έχουν συλλάβει περίπου 4.800 άτομα, από τα οποία 1.325 παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την οργάνωση.