Ο Μαδούρο εκλιπαρεί τον Τραμπ για μια τηλεφωνική συνομιλία - Free Sunday
Ο Μαδούρο εκλιπαρεί τον Τραμπ για μια τηλεφωνική συνομιλία

Ο Μαδούρο εκλιπαρεί τον Τραμπ για μια τηλεφωνική συνομιλία

Σε προσπάθεια να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδυθεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο σε μία προσπάθεια να βγάλει την χώρα απο την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει μετά την εκλογή της συντακτικής συνέλευσης και βίαιη καταστολή της αντιπολίτευσης.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών και του ζήτησα να διαπραγματευτεί με τους Αμερικανούς, ώστε να έχω μια επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, να μιλήσουμε τηλεφωνικά. Αν ταξιδέψω σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, για τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, να συναντήσω τον Ντόναλντ Τραμπ και να του πω. Αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τη Βενεζουέλα, εδώ είμαι, εδώ είναι ο επικεφαλής. Ο Νίκολας Μαδούρο, συνταγματικός πρόεδρος της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Κύριε Ντόναλντ Τραμπ εδώ είναι το χέρι μου, αν δεν θέλετε το χέρι μου, εδώ είναι ο λόγος μου», είπε μιλώντας στη συντακτική συνέλευση ο Μαδούρο, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει σε όσα κάνουν οι Αμερικανοί σε βάρος του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε πως θέλει μία ισχυρή σχέση με τις ΗΠΑ, όπως έχει με τη Ρωσία.

Στην πρώτη της συνεδρίαση η συντακτική συνέλευση αποφάσισε να απολύσει τη γενική εισαγγελέα, Λουίζα Ορτέγα την οποία παρέπεμψε σε δίκη για τη συμμετοχή της στις αιματηρές διαμαρτυρίες.

Σε συνέντευξη της χθες στο πρακτορείο Reuters, η Ορτέγα αποκάλυψε ότι μετά την αποπομπή της κρύβεται:

Δεν ξέρω τι σκοτεινές προθέσεις και σχέδια έχουν για μενα, ίσως όχι να μου αποστερήσουν την ελευθερία μου, αλλά και τη ζωή μου, είπε από ένα ασφαλές σπίτι.