Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη στις κυπριακές προεδρικές εκλογές - Free Sunday
Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη στις κυπριακές προεδρικές εκλογές

Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη στις κυπριακές προεδρικές εκλογές

Ποσοστό περίπου 35% δείχνει να παίρνει στον πρώτο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών που θα γίνουν σε τρεις μήνες, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενώ τη δεύτερη θέση διεκδικούν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, με μισή μονάδα διαφορά, 23% έναντι 22,5%.

Αν και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, που διενήργησε η GPO, ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίαζε σαφές προβάδισμα έναντι του Σταύρου Μαλά, η διαφορά τώρα μειώνεται αισθητά.

Στην έρευνα που του Ιούλιου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος λάμβανε ποσοστό 29,7%, ενώ ο κ. Μαλάς ακολουθούσε τρίτος με 17,9% και στην αντίστοιχη του Σεπτεμβρίου έπαιρνε 24,8% έναντι 22% του κ.Μαλά. Σήμερα η συσπείρωση του ΑΚΕΛ σήμερα φτάνει το 76,7%.
Ο Νίκος Αναστασιάδης όχι μόνο δεν υπέστη φθορά, αλλά τα ποσοστά του αυξάνονται καθως τον Σεπτέμβριο ήταν στο 33% και τον Ιούλιο στο 33,4%.
Ο κ,Αναστασιάδης παίρνει από το ΑΚΕΛ ένα ποσοστό της τάξεως του 8% και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, βασικό του μειονέκτημα είναι «η αναξιοπιστία» και βασικά πλεονεκτήματά του «η ικανότητα, η εξυπνάδα και η εμπειρία».
Κύρια πλεονεκτήματα του Σταύρου Μαλά, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το ότι «είναι άφθαρτος ειλικρινής και ανθρώπινος, ενώ κύριο μειονέκτημά του η πολιτική απειρία».
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την άλλη, παρουσιάζει ως βασικά μειονεκτήματα «τα μεγάλα λόγια, την απειρία, την ανωριμότητα και την αλαζονεία, ενώ τα κύρια προτερήματά του είναι το νεαρό της ηλικίας του, το ότι είναι δραστήριος, οικονομικά ανεξάρτητος και πλούσιος».
Σε άλλη δημοσκόπηση, που κυκλοφορεί στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει μία σχετική αύξηση ποσοστών, ενώ η διαφορά Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά διατηρείται στο 6%, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο.