Αίγυπτος: 305 έφτασαν οι νεκροί και 128 οι τραυματίες από την επίθεση στο τέμενος - Free Sunday
Αίγυπτος: 305 έφτασαν οι νεκροί και 128 οι τραυματίες από την επίθεση στο τέμενος

Αίγυπτος: 305 έφτασαν οι νεκροί και 128 οι τραυματίες από την επίθεση στο τέμενος

Στους 305 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε τέμενος στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 27 παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 128.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ. Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο. 

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αιγυπτιακή εισαγγελία, οι ένοπλοι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης έφεραν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, που επικαλείται μαρτυρίες τραυματιών, οι ένοπλοι, που ήταν περίπου 25 με 30 στον αριθμό, περικύκλωσαν το τζαμί αποκλείοντας παράθυρα και την είσοδο και άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του με αυτόματα όπλα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Σίσι

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το χθεσινό, πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα σε τέμενος στο βόρειο Σινά.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.