Είναι επίσημο: Η Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει η νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας - Free Sunday
Είναι επίσημο: Η Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει η νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας

Είναι επίσημο: Η Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει η νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας

Πριν από λίγες ώρες εκδόθηκε ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκινγχαμ πως ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αρραβωνιάστηκαν και πρόκειται να παντρευτούν την άνοιξη του 2018. Οι φήμες οργίαζαν τις τελευταίες ημέρες ότι το ζευγάρι αποφάσισε να ανακοινώσει τον αρραβώνα του και τελικά σήμερα το πρωί ο Πρίγκιπας Κάρολος σε γραπτή δήλωση ανέφερε πως "το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στο Λονδίνο στις αρχές του Νοεμβρίου και μετά το γάμο πρόκειται να διαμείνουν στο Νότινγχαμ Κότατζ του Κένσινγκτον". 

Με τη σειρά τους, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον δήλωσαν χαρούμενοι με τα νέα τονίζοντας πως η Μέγκαν είναι ευχάριστη και γεμάτη καλοσύνη γι' αυτό και θα σταθεί επάξια στο πλευρό του Πρίγκιπα Χάρι. Την ικανοποίησή τους δήλωσαν και οι γονείς της Μάρκλ γραπτώς (δεν ξέρουν ακόμα τι τους περιμένει από τους παπαράτσι). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρκλ θα λάβει τον τίτλο Δούκισσα του Σάσεξ μετά το γάμο με τον Χάρι. Η βασιλική ζωή για την ίδια θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σχέση με την Μίντλετον καθώς η Μαρκλ αποκλείεται να γίνει βασίλισσα από τη στιγμή που ο μέλλον σύζυγός της είναι πλέον αρκετά πίσω στη σειρά διαδοχής, μετά τη γέννηση των παιδιών του Ουίλιαμ. 

Η 36χρονη Μαρκλ είναι διαζευγμένη, ηθοποιός στο επάγγελμα - ενσαρκώνει τη Ρέιτσελ στη σειρά Suits - ευαισθητοποιημένη απέναντι σε πολλά ζητήματα ανθρωπιστικής φύσης και ακτιβίστρια. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η Μαρκλ θα συνεχίσει να εργάζεται ως ηθοποιός δεδομένου ότι οι εμφανίσεις της στο πλευρό του Πρίγκιπα Χάρι θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Απόψε το ζευγάρι αναμένεται να παρουσιάσει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη Βρετανική τηλεόραση με αφορμή τον αρραβώνα ενώ θα φωτογραφηθούν επίσημα για τις ανάγκες των μέσων ενημέρωσης. Οι λεπτομέρειες για το γάμο θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως μάλλον θα προηγηθεί η γέννηση του τρίτου παιδιού της Κέιτ και του Ουίλιαμ και αμέσως μετά θα γίνει ο γάμος. 

Η Βρετανία αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς τουρίστες οι οποίοι θα σπεύσουν προκειμένου να παρευρεθούν στη γαμήλια τελετή ενώ αναμένεται αύξηση του τζίρου σε πολλούς τομείς της οικονομίας, από τον τουρισμό, στη μόδα μέχρι τα σουβενίρ και τα αντικείμενα που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά και μόνο για τον πριγκιπικο γάμο. Μετά το "Kate effect", έρχεται το "Meghan effect" και αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατό καθώς η Μαρκλ διαθέτει όλα τα προσόντα για να εκθρονίσει την Κέιτ από τη θέση της αγαπημένης πριγκίπισσας του βρετανικού λαού.