Η Ρωσία νόμιζε ότι δεν θα αντιδράσουμε γιατί είμαστε εξαρτημένοι από το αέριο, λέει ο Βρετανός Υπ.Εξωτερικών - Free Sunday
Η Ρωσία νόμιζε ότι δεν θα αντιδράσουμε γιατί είμαστε εξαρτημένοι από το αέριο, λέει ο Βρετανός Υπ.Εξωτερικών
Η κατοικία του πρώην διπλού πράκτορα που δημητηριάστηκε

Η Ρωσία νόμιζε ότι δεν θα αντιδράσουμε γιατί είμαστε εξαρτημένοι από το αέριο, λέει ο Βρετανός Υπ.Εξωτερικών

Στην μπροστινή πόρτα της κατοικίας τους, εκτέθηκαν κατά πάσα πιθανότητα στον νευροπαραλυτικό παράγοντα ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

«Σε αυτό το στάδιο των ερευνών μας, πιστεύουμε ότι οι Σκριπάλ ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα στην μπροστινή πόρτα της κατοικίας τους», δήλωσε ο Ντιν Χέιντον ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο κ.Χέιντον προσέθεσε ότι οι η αστυνομία θα εστιάσει τις έρευνες μας εντός και γύρω της κατοικίας τους καθώς «οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση του νευροπαραλυτικού παράγοντα ήταν στην εξώπορτα της κατοικίας τους», ενώ διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής παραμένει χαμηλός.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Ρωσία υποτίμησε τη διεθνή απάντηση στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα ενάντια στον Ρώσο πρώην πράκτορα στη Βρετανία, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί την Μόσχα.

«Αυτές οι απελάσεις αντιπροσωπεύουν μια στιγμή όταν ένα αίσθημα ξαφνικά αποκρυσταλλώνεται, όταν επί σειρά ετών παρενοχλήσεις και προκλήσεις έφεραν τη συλλογική υπομονή σε ένα σημείο καμπής και όταν σε όλο τον κόσμο – σε τρεις ηπείρους – υπάρχουν χώρες που είναι διατεθειμένες να πουν ως εδώ», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Αν  πίστευαν ότι γίναμε τόσο ηθικά εξασθενημένοι, τόσο εξαρτημένοι από υδρογονάνθρακες, τόσο απρόθυμοι να αναλάβουμε κινδύνους και τόσο φοβισμένοι από την Ρωσία που δεν θα τολμούσαμε να απαντήσουμε, τότε αυτή είναι η απάντησή τους», πρόσθεσε.