Η Ρωσία προειδοποιεί για συνέπειες από την επίθεση στην Δαμασκό - Free Sunday
Η Ρωσία προειδοποιεί για συνέπειες από την επίθεση στην Δαμασκό

Η Ρωσία προειδοποιεί για συνέπειες από την επίθεση στην Δαμασκό

«Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», προειδοποίησε με γραπτή δήλωση του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ, λίγο μετά την δυτική επίθεση με πυραύλους αέρος – εδάφους εναντίον τριών στόχων στη Συρία.

«Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι», σημείωσε ο κ.Αντόνοφ, ο οποίος επεσήμανε: «Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε».

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε την επίθεση με ανάρτηση της στο facebook: «Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την 'Αραβική άνοιξη', μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτόν τον ισχυρισμό περί ηθικής ηγεσίας στον κόσμο και δηλώνουν πως είναι ξεχωριστοί. Πρέπει να είσαι πραγματικά ξεχωριστός για να βομβαρδίσεις την πρωτεύουσα της Συρίας», έγραψε η κυρία Ζαχαροβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti., εκτοξεύθηκαν «περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων».

Το Υπουργείο καθησύχασε τους πολίτες για την αμυντική επάρκεια της Ρωσίας διαβεβαίωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, με εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση, στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.