Έτοιμη να γίνει πριγκίπισσα - Free Sunday
Έτοιμη να γίνει πριγκίπισσα
Η Βρετανία παραληρεί για τον γάμο της χρονιάς

Έτοιμη να γίνει πριγκίπισσα

Σε ρυθμούς γαμήλιου εμβατηρίου κινείται η Βρετανία, καθώς το Σάββατο 19 Μαΐου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Από την ημέρα του αρραβώνα τους η νέα πριγκίπισσα απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια στο πλευρό του Χάρι, αναλαμβάνοντας με κάθε επισημότητα τα πριγκιπικά καθήκοντα –όποια κι αν είναι αυτά– και, κυρίως, δίνοντας στους Βρετανούς και στους απανταχού θαυμαστές του Μπάκιγχαμ την ευκαιρία να συζητούν και να σχολιάζουν κάτι καινούργιο.

Η πορεία, πάντως, της Μαρκλ για να παντρευτεί τον Χάρι και να λάβει τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Βαφτίστηκε στην Αγγλικανική Εκκλησία, έδωσε εξετάσεις για να λάβει τη βρετανική υπηκοότητα, μελέτησε με τη βοήθεια του ιερωμένου της βασίλισσας τις αρχές της θρησκείας και εγκατέλειψε σχεδόν όλα όσα τη συνέδεαν με το παρελθόν: τη δουλειά της, το επιτυχημένο site της, ακόμα και τα ετεροθαλή αδέλφια της.

6

Γαμήλιο πάρτι

Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στο Παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο παλάτι του Ουίνδσορ το επόμενο Σάββατο στις 12:00 και μετά τη λήξη της τελετής το ζευγάρι θα κάνει τον γύρο του παλατιού με άμαξα. Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι θα τους παντρέψει – ο ίδιος μάλιστα βάφτισε τη Μέγκαν και τη μύησε στις αρχές της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Εκτός από τους συγγενείς και τους φίλους, στον γάμο έχουν προσκληθεί και 2.640 άνθρωποι που δεν γνωρίζουν προσωπικά το ζευγάρι, ωστόσο κρίθηκε από τους μελλόνυμφους σημαντικό να έχουν και απλούς καλεσμένους στη γαμήλια τελετή.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι κουμπάρος του Χάρι, ωστόσο η Μέγκαν δεν θα έχει στο πλευρό της κάποια κυρία επί των τιμών. Οι γονείς της νύφης, παρ’ ότι χωρισμένοι εδώ και 30 χρόνια, θα δώσουν το «παρών» στην τελετή και μάλιστα ο πατέρας της θα είναι εκείνος που θα την παραδώσει. Εξαιρετικά ενδιαφέρων είναι ο τρόπος που σκοπεύουν να τιμήσουν την πριγκίπισσα Νταϊάνα στον γάμο. Έχουν προσκληθεί ως ιδιαίτεροι καλεσμένοι και τα τρία αδέλφια της εκλιπούσας μητέρας του Χάρι, ενώ η βαρόνη Τζέιν Φέλοους, αδελφή της Νταϊάνα, θα διαβάσει ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Χάρι και της Μέγκαν και στη μνήμη της πρώτης συζύγου του Καρόλου. Οι γονείς της Μέγκαν θα φτάσουν στο παλάτι μία ημέρα πριν από τον γάμο, για να γνωρίσουν από κοντά τη βασιλική οικογένεια. Κανένας άλλος συγγενής της Μαρκλ δεν έχει προσκληθεί, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, αφού πριν από λίγες ημέρες ο ετεροθαλής αδελφός της, σε μια προσπάθεια να λάβει λίγη από τη δημοσιότητα που του αναλογεί, έγραψε μια επιστολή στην οποία παρέθετε διάφορους λόγους για να μην παντρευτεί ο Χάρι τη Μέγκαν. Λίγη σημασία δόθηκε στον χαιρέκακο συγγενή.

Παρανυφάκια αναμένεται να είναι η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Τζορτζ, ενώ δύο δεξιώσεις πρόκειται να δοθούν μετά το τέλος της γαμήλιας τελετής. Το ζευγάρι δεν θα αναχωρήσει αμέσως για τον μήνα του μέλιτος, καθώς δεσμεύονται από υποχρεώσεις, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα θα μεταβούν σε μυστικό προορισμό.

7

Τεράστια η οικονομική αξία της Μέγκαν

Η Μαρκλ μέχρι στιγμής αποδεικνύει πως η αξία της ως influencer είναι όμοια με αυτήν της Μίντλετον, ίσως και μεγαλύτερη. Τους τελευταίους μήνες όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγει για τις εμφανίσεις της γίνονται ανάρπαστα. Το λευκό παλτό που φόρεσε την ημέρα ανακοίνωσης του αρραβώνα μετονομάστηκε από την εταιρεία Line the Label σε «The Meghan», το πράσινο τσαντάκι του οίκου Strathberry που κράτησε σε δημόσια εμφάνισή της ξεπούλησε, ενώ η αναζήτηση για τη συγκεκριμένη μάρκα από τους χρήστες του διαδικτύου ανέβηκε κατακόρυφα. Το στενό μαύρο φόρεμα που φόρεσε σε εκδήλωση υπέρ της ενίσχυσης των γυναικών ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες, με τον οίκο Black Halo να αναγκάζεται να βάζει το προσωπικό να δουλεύει υπερωρίες για να αντικαθιστά διαρκώς το στοκ.

Ο Ντέιβιντ Χέι, στέλεχος της εταιρείας Brand Finance που ειδικεύεται στις οικονομικές αναλύσεις, τόνισε στην εφημερίδα «Independent» πως μέχρι στιγμής η Μαρκλ έχει αποφέρει σε βρετανικές μάρκες περισσότερες από 150 εκατ. λίρες και το «Meghan effect» (φαινόμενο Μέγκαν) συνεχίζεται και ενισχύεται όλο και περισσοτερο. Δημοσίευμα του περιοδικού «Hello» αναφέρει πως στην ετήσια οικονομική αναφορά ως προς τα έσοδα που αποφέρει η μοναρχία στη βρετανική οικονομία σημειώνεται πως ο γάμος θα αποδώσει συνολικά πάνω από 1 δισ. λίρες συν 538 εκατ. έξτρα στον τομέα του τουρισμού. Δεν είναι λίγα και τα αμερικανικά brands που έχουν αναφέρει πως οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν εξαιτίας της Μέγκαν Μαρκλ, ενώ πολλά δημοσιεύματα σημειώνουν πως η νέα δούκισσα ξεπερνά ακόμα και την Κέιτ Μίντλετον στην επιρροή που ασκεί στο βρετανικό κοινό και όχι μόνο.

5 2

Ενίσχυση στον τουρισμό

Δημοσίευμα του «Guardian» αναφέρει πως περισσότεροι από 50.000 Αμερικανοί τουρίστες αναμένεται να βρεθούν στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο των γαμήλιων εκδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες Βρετανοί θα μεταβούν στην πρωτεύουσα, για να δουν από κοντά τους νεόνυμφους. Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα μέσω Air BnB έχουν ξεπουλήσει, ενώ όλες οι παμπ αναμένεται να μείνουν ανοιχτές μεταμεσονύκτια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το ενθουσιώδες κοινό. Ακόμα και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να δουν εκτίναξη των εσόδων τους, καθώς οι αιτήσεις για την πραγματοποίηση street parties(πάρτι στους δρόμους) ξεπερνούν το 50% στους κατά τόπους δήμους και γι’ αυτά τα πάρτι συνήθως αγοράζονται ποτά και σνακ από σούπερ μάρκετ. Σουβενίρ, αναμνηστικά ρούχα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς πωλείται προς τιμήν του Χάρι και της Μέγκαν και η βρετανική οικονομία εν μέσω Brexit βρίσκεται σε φάση ενίσχυσης.

Ακόμα και η εταιρεία Lego, χρησιμοποιώντας 60.000 τουβλάκια, δημιούργησε το σκηνικό της τελετής, το οποίο εκθέτει μόνιμα στο πάρκο αναψυχής Legoland, που απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το παλάτι του Ουίνδσορ. Οι ουρές πολιτών για να δουν από κοντά το σκηνικό είναι καθημερινές και κάπως έτσι δίνεται η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «γιατί η βρετανική μοναρχία είναι η πιο δημοφιλής στον κόσμο και δεν θα εκπέσει ποτέ;».

3