«Ο Κόσμος του Ταγίπ» έχει απειλή φυλακής για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης - Free Sunday
«Ο Κόσμος του Ταγίπ» έχει απειλή φυλακής για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

«Ο Κόσμος του Ταγίπ» έχει απειλή φυλακής για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Έρευνα για το σκίτσο που ανάρτησε στο Twitter. ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας, εμάλ Κιλιτσντάρογλου, διέταξαν οι τουρκικές δικαστικές αρχές.

Πρόκειται για ένα σκίτσο με τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ», το οποίο δείχνει ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν. Είχε αρχικά δημοσιευθεί πριν 13 χρόνια σε σατιρικό περιοδικό, εναντίον του οποίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως πρωθυπουργός τότε, είχε καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση, η οποία απορρίφθηκε από δικαστήριο της Άγκυρας το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία του λόγου.

Αλλά πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε δίωξη κατά των αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, οι οποίοι στις 6 Ιουλίου ανάρτησαν το ίδιο σκίτσο σε μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους.

«Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή», επεσήμανε στην ανάρτηση του ο κ.Κιλιντσάρογλου, την άρση της ασυλίας του οποίου μπορεί πλέον να ζητήσειο Γενικός Εισαγγελέας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί στην φυλακή μέχρι να δικαστεί.