«Παγωμένος» ο Ζάεφ: Συνεχίζουμε όπως σχεδιάσαμε, «απειλή» για εκλογές - Free Sunday
«Παγωμένος» ο Ζάεφ: Συνεχίζουμε όπως σχεδιάσαμε, «απειλή» για εκλογές

«Παγωμένος» ο Ζάεφ: Συνεχίζουμε όπως σχεδιάσαμε, «απειλή» για εκλογές

Εμφανώς απογοητευμένος από τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στις πρώτες του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ζάεφ, αφού σημείωσε ότι «το δημοψήφισμα είναι ένα δημοκρατικό εργαλείο και η ψήφος των πολιτών πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους», καθώς και ότι «αποδέχομαι την ετυμηγορία όσων επέλεξαν να ψηφίσουν», σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει και τις πολιτικές ενέργειες εντός του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, ο Ζάεφ τόνισε ότι «κάθε πολίτης που πήγε να ψηφίσει το έκανε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. [...] Οι πολίτες έδειξαν ότι η χώρα είναι μέλος της Ευρώπης και της Ε.Ε.» και υπογράμμισε ότι «παρά το μποϊκοτάζ η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που πήγαν στις κάλπες, ψήφισαν "ναι"».

Τέλος, επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «αυτοί που συμμετέχουν, αυτοί αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» και πέταξε το μπαλάκι στην πλευρά του VMRO-DPMNE, τονίζοντας ότι περιμένει «να σεβαστεί τη φωνή της πλειοψηφίας του λαού. Αλλιώς δεν θα έχω άλλη επιλογή παρά να προχωρήσω σε πρόωρες εκλογές».