Συγκρούσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα της Βενεζουέλας - Free Sunday
Συγκρούσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα της Βενεζουέλας

Συγκρούσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα της Βενεζουέλας

Πληροφορίες για συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και στρατιώτες στα σύνορα της Βενεζουέλας και της Κολομβίας μπροστά από ένα φορτηγό που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, μεταδίδονται από την Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση κάποια φορτηγά πέρασαν τελικά τα σύνορα μία ημέρα

πριν την προγραμματισμένη είσοδο στην χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και προσωρινός πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό

«Προσπαθούν να μην μας αφήσουν να φτάσουμε τον προορισμό μας, το Σαν Κριστόμπαλ. Αλλά οι ληστές ξεχνούν ότι αυτοί οι άνδρες με τα πράσινα, είναι επίσης άνθρωποι. Θα πάμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα στον κόσμο, ό,τι και να γίνει, όπως είπε ότι πρέπει να κάνουμε ο πρόεδρος Γκουαϊδό», δήλωσε βουλευτής της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιμένει ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην χώρα και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι έκλεισαν τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία, η κυβέρνηση της οποίας συμμετέχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, και εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία.

Στα σύνορα θα πραγματοποιηθεί συναυλία υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από πρωτοβουλία του Βρετανού επιχειρηματία, Ρίτσαρντ Μπράνσον.