Αποκλείει ψηφοφορία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα η Μέι - Free Sunday
Αποκλείει ψηφοφορία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα η Μέι

Αποκλείει ψηφοφορία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα η Μέι

Δεν θα διεξαχθεί αυτήν την εβδομάδα η ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο καθώς, όπως διευκρίνισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί δεδομένων των επιπλέον συναντήσεων που θα κάνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξασφαλιστούν αλλαγές στη συμφωνία.

«Η ομάδα μου θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες την Τρίτη. Εργαστήκαμε σκληρά για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα που ανέδειξε το Κοινοβούλιο, το backstop, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι απεριόριστο. Και όσο συνεχίζουμε αυτές τις συνομιλίες, δεν θα επαναφέρουμε στο Κοινοβούλιο αυτήν την βαρυσήμαντη ψηφοφορία αυτήν την εβδομάδα. Όμως αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου. Είναι ακόμα στο δικό μας χέρι να αφήσουμε την ΕΕ με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου και εγώ θα συνεχίσω να εργάζομαι προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ταξιδεύοντας προς την Αίγυπτο, εκφράζοντας την άποψη ότι η προσέγγισή της θα λάβει την έγκριση των ηγετών της ΕΕ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε την Τερέζα Μέι ότι με την νέα καθυστέρηση στην ψηφοφορία, η οποία προγραμματίζεται πλέον από την κυβέρνηση για τις 12 Μαρτίου, θέλει να εγκλωβίσει τους βουλευτές να επιλέξουν ανάμεσα στην δική της κακή συμφωνία και τον κίνδυνο της καταστροφικής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Για πράξη ανευθυνότητας από την πλευρά της πρωθυπουργού έκανε λόγο η αντιπολίτευση, την ίδια ώρα που τρεις υπουργοί της Τερέζα Μέι αρθρογράφησαν ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως το σχέδιό της από το κοινοβούλιο, τότε θα στηρίξουν την πρόταση για αναβολή του Brexit.