Πολεμικός πυρετός σε Ινδία και Πακισταν - Free Sunday
Πολεμικός πυρετός σε Ινδία και Πακισταν

Πολεμικός πυρετός σε Ινδία και Πακισταν

Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει ακόμη από την Ινδία μετά από την επίσημη ανακοίνωση νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη, εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν ότι καταρρίφθηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη της Ινδίας.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη κατέπεσε σε περιοχή που ελέγχει το Πακιστάν και ο πιλότος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ το δεύτερο κατέπεσε μέσα στο Κασμίρ.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας στο Κασμίρ είπαν ότι δύο Ινδοί πιλότοι και ένας πολίτες σκοτώθηκαν μετά την πτώση μαχητικού, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις πακιστανικές δυνάμεις.

Είχαν προηγηθεί χθες χτυπήματα ινδικών μαχητικών μέσα στο Πακιστάν, αφού προηγουμένως μαχητικά αεροσκάφη της Ινδίας είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο του Πακιστάν, επειδή προηγουμένως το Πακιστάν είχε κάνει αεροπορικές επιθέσεις στο κατεχόμενο από την Ινδία Κασμίρ.

Η Ινδία, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, έκλεισε τουλάχιστον τέσσερα αεροδρόμια στο βόρειο τμήμα της χώρας μετά την είσοδο πακιστανικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της ινδικής πλευράς του Κασμίρ.

Πρόκειται για πολεμικά επεισόδια που γίνονται για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 1971 και η ένταση έχει εγείρει ανησυχίες λόγω του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών.