Το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία για το Brexit - Free Sunday
Το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία για το Brexit

Το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία για το Brexit

Το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη νέα συμφωνία για το Brexit, με 391 ψήφους κατά έναντι 242 ψήφων υπέρ, μετά από το συντριπτικό «όχι» που είχε πει, τον Ιανουάριο, στο προηγούμενο σχέδιο συμφωνίας.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Μέι εξέφρασε τη λύπη της, σημειώνοντας: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ με ομαλό τρόπο, με μια συμφωνία» ενώ από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε εκλογές.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, επεσήμανε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για ένα Brexit χωρίς συμφωνίας. 

«Από την πλευρά της ΕΕ, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να φτάσουμε σε συμφωνία… Είναι δύσκολο να δω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Με μόλις 17 ημέρες να απομένουν μέχρι την 29η Μαρτίου, η σημερινή ψηφοφορία έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία». 

Τη λύπη της για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας για το Brexit εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ εξάντλησε όλα τα μέσα, προκειμένου να βοηθήσει τη Βρετανία να επικυρώσει τη συμφωνία.