Συνεχείς ήττες για την κυβέρνηση Μέι και το "όραμα" του Brexit - Free Sunday
Συνεχείς ήττες για την κυβέρνηση Μέι και το "όραμα" του Brexit
H παραιτηθείσα Υφυπουργός Εργασίας Σάρα Νιούτον

Συνεχείς ήττες για την κυβέρνηση Μέι και το "όραμα" του Brexit

Την πρόταση για εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση Μέι, να επιδιώξει την καθυστέρηση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις 29 Μαρτίου, ψηφίζει σήμερα η βρετανική βουλή, η οποία χθες καταψήφισε την πρόταση για Brexit χωρίς συμφωνία.Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Τερέζα Μέι σπρώχνει το Brexit προς τα τέλη Ιουνίου, όπως προκύπτει από τη δήλωσή της ότι θα επαναφέρει τη συμφωνία που συνήψε με τις Βρυξέλλες στο κοινοβούλιο έως τα τέλη Μαρτίου.

Εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ, τότε η αποχώρηση της χώρας από τους κόλπους της ευρωπαικής οικογένειας θα μπορούσε να γίνει έως τις 30 Ιουνίου, μετά τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η κυρία Μέι υπέστη τρεις συνεχόμενες ήττες στη βρετανική Βουλή.Η πρώτη αφορούσε τροπολογία για την απάλειψη, δια παντός, του ενδεχομένου άναρχης εξόδου, δίχως συμφωνία.

Η δεύτερη στην τροπολογία του brexiteer βουλευτή των Συντηρητικών Κιμ Μολντχάους προέβλεπε την παράταση της ημερομηνίας εξόδου έως την 21η Μαΐου, έως ότου η Βρετανία είναι έτοιμη για αποχώρηση δίχως συμφωνία.

Η τρίτη κατατέθηκε την τελευταία στιγμή από την κυβέρνηση και έθετε χρονικό όριο στην απάλειψη της μη συμφωνίας, έως την έναρξη της εφαρμογής της πολιτικής διακήρυξης.Στο μεταξύ οι ευρωσκεπτικιστές ζητούν την απομάκρυνση από την κυβέρνηση, και των άλλων τριών υπουργών που καταψήφισαν χθες την κυβερνητική πρόταση, καθώς ήδη παραιτήθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Σάρα Νιούτον.