Ο Τραμπ στηρίζει με κάθε τρόπο την επανεκλογή Νετανιαχου - Free Sunday
Ο Τραμπ στηρίζει με κάθε τρόπο την επανεκλογή Νετανιαχου

Ο Τραμπ στηρίζει με κάθε τρόπο την επανεκλογή Νετανιαχου

Με τη διαβεβαίωση ότι το καθεστώς στο Γκολάν δεν έχει αλλάξει, απάντησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στην απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενόψει των εκλογών του Απριλίου στο Ισραήλ.

«Αναλαμβάνω μια ιστορική δράση για να προωθήσω την δυνατότητα του Ισραήλ να υπερασπιστεί την ύπαρξή του και να έχει πραγματικά μια ισχυρή, πολύ ισχυρή εθνική ασφάλεια, που έχει δικαίωμα να διαθέτει», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου ενώ τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν και η Τουρκία και η Συρία, η οποία επιμένει ότι δεν θα αποδεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία εάν το Ισραήλ δεν αποχωρήσει πλήρως από τα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Η απόφαση αυτή δε θα έχει καμία απολύτως συνέπεια. Η μόνη συνέπεια θα είναι η απομόνωση της Αμερικής», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Αλ-Μουαλέμ ενώ ο τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσέθεσε ότι «αυτή η υπογραφή δεν νομιμοποιεί την κατοχή του Ισραήλ».

«Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για να αντισταθεί. Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη μονομερή κίνηση», είπε ο κ.Τσαβούσογλου.

«Στη μακρά εβραϊκή ιστορία, υπήρξαν από πολλές διακηρύξεις από μη Εβραίους ηγέτες εξ ονόματος του λαού μας στα εδάφη μας. Ο Κύρος ο Μέγας, ο μεγάλος Πέρσης βασιλιάς, ο Λόρδος Μπάλφουρ, ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν θα αποχωρήσει ποτέ.