Brexit: Επίκειται δεύτερη συνάντηση Μέι - Κόρμπιν - Free Sunday
Brexit: Επίκειται δεύτερη συνάντηση Μέι - Κόρμπιν

Brexit: Επίκειται δεύτερη συνάντηση Μέι - Κόρμπιν

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συναντήθηκε το απόγευμα με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί μία συμβιβαστική κοινή γραμμή στο Brexit, δεδομένου ότι η Βουλή έχει ήδη καταψηφίσει τρεις φορές την συμφωνία που έχει συνάψει η κ. Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για «εποικοδομητικές» συζητήσεις έκανε λόγο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας πως αμφότερες οι πλευρές επέδειξαν ευελιξία και συμφώνησαν σε πρόγραμμα εργασίας για το καλό του βρετανικού λαού. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε απλώς ότι η διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντηση πήγε «πολύ καλά» και πρόσθεσε ότι αναμένει νέα συνάντηση σύντομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές επί τάπητος βρέθηκε το ενδεχόμενο ενός πιο «χαλαρού» Brexit, που θα προβλέπει τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Ο κ. Κόρμπιν πάντως δέχεται πιέσεις από την ευρώφιλη πτέρυγα του κόμματός του για δεύτερο δημοψήφισμα, θέση που στηρίζουν τα κόμματα της ελάσσωνος αντιπολίτευσης.

Λίγη ώρα αργότερα η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία μίας έδρας, που ανήκε στον πρόεδρο του σώματος, να μην υπάρξει τρίτος γύρος «ενδεικτικών ψηφοφοριών», όπου οι βουλευτές εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις για το Brexit.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο διάλογος Μέι - Κόρμπιν είναι επί του παρόντος η μοναδική προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο Brexit, η οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί στους εταίρους έως τις 12 Απριλίου.

Πηγή: skai.gr