Ξένες σειρές για το καλοκαίρι με αέρα Χόλιγουντ - Free Sunday
Ξένες σειρές για το καλοκαίρι με αέρα Χόλιγουντ

Ξένες σειρές για το καλοκαίρι με αέρα Χόλιγουντ

Παλιές και αγαπημένες ή νέες και πολλά υποσχόμενες ξένες τηλεοπτικές σειρές επιστρέφουν για να καθηλώσουν το κοινό εν μέσω καλοκαιριού. Από τη δεύτερη σεζόν του «Big Little Lies», που φέρνει χολιγουντιανό αέρα στις οθόνες μας, μέχρι τις νέες σειρές του Netflix, και το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται τηλεοπτικά πλούσιο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον.

big little lies

Big Little Lies

Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου στο HBO. Στο εξαιρετικό καστ, που αποτελείται από τις Ρις Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Ζόι Κράβιτζ και Σέιλιν Γούντλεϊ, προστίθεται η βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ, η οποία υποδύεται τη μητέρα του δολοφονηθέντος συζύγου της Κίντμαν. Ως γνωστόν, οι γυναίκες του πρώτου κύκλου μοιράζονται μεταξύ τους ένα μυστικό, τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο βίαιος σύζυγος της Κίντμαν. Η Στριπ κάνει την εμφάνισή της για να ανακαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο του γιου της. Η σειρά θα προβληθεί και στη χώρα μας από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova.

euphoria

Euphoria

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα που κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου στο αμερικανικό HBO. Η Ζεντάγια, διάσημη από τον ρόλο της στο μιούζικαλ «The Greatest Showman», είναι η βασική πρωταγωνίστρια στη σειρά, η οποία ασχολείται με μια ομάδα εφήβων και την προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους, να απαλλαγούν από τα ναρκωτικά και τον εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα, να ξεπεράσουν περιστατικά bullying και να εισέλθουν στη ζωή των ενηλίκων. Δεν είναι πλέον λίγες οι σειρές στις ΗΠΑ που πραγματεύονται προβλήματα εφήβων, προκειμένου να αναδείξουν τις δυσκολίες επιβίωσης των παιδιών στο σχολείο στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τηλεοπτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αρκετοί έφηβοι που ταυτίζονται με τηλεοπτικούς πρωταγωνιστές βρίσκουν κίνητρο για να αναζητήσουν βοήθεια όταν η ψυχολογία τους επηρεάζεται αρνητικά στην καθημερινότητά τους.

years and years

Years and Years

Στις 24 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα, και πάλι στο HBO, η δραματική σειρά βρετανικής παραγωγής στην οποία πρωταγωνιστεί η Έμα Τόμσον. Η βραβευμένη ηθοποιός υποδύεται μια διάσημη κοσμική κυρία η οποία καταλήγει στον πολιτικό στίβο. Οι αμφιλεγόμενες και ακραίες απόψεις της δημιουργούν πόλωση στο κράτος που κυβερνά και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις θυμίζουν τις πολιτικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής.

the loudest voice

The Loudest Voice

Με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, η σειρά εστιάζει στην προσωπικότητα του Ρότζερ Έιλς, προέδρου του δικτύου Fox, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος των ρεπουμπλικάνων Προέδρων Ρίτσαρντ Νίξον, Ρόναλντ Ρέιγκαν και Τζορτζ Μπους, ενώ συμμετείχε και στην επικοινωνιακή καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Παραιτήθηκε από το Fox το 2016, έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Το καστ συμπληρώνουν οι Ναόμι Γουότς και Σιένα Μίλερ και το σίριαλ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου. Για τους περισσότερους τηλεκριτικούς είναι το τηλεοπτικό «διαμάντι» του φετινού καλοκαιριού.

pearson

Pearson

Στις 17 Ιουλίου θα ξεκινήσει να προβάλλεται η δικαστική σειρά «Pearson». Πρόκειται για τις επαγγελματικές περιπέτειες της μεγαλοδικηγόρου Τζέσικα Πίαρσον, γνωστής από τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά «Suits». Η Τζίνα Τόρες υποδύεται για μία ακόμη φορά τη διάσημη δικηγόρο, που πλέον αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο.

bh90210

BH 90210

Δεν πρόκειται ακριβώς για συνέχεια της πιο δημοφιλούς σειράς των ’90s. Στις 7 Αυγούστου οι πρωταγωνιστές του «Μπέβερλι Χιλς» –με εξαίρεση τον Λουκ Πέρι, που έφυγε από τη ζωή προ μηνών– ενώνουν τις δυνάμεις τους υποδυόμενοι τους εαυτούς τους. Υποτίθεται πως συναντιούνται έπειτα από 19 χρόνια και συζητούν μεταξύ τους την ιδέα να γυριστεί ένα σίκουελ του «Μπέβερλι Χιλς». Λίγο μπερδεμένο ακούγεται, θα δούμε αν θα έχει επιτυχία.

the politician

The Politician

Τα πολιτικά δράματα έχουν πάρει τη θέση των αστυνομικών σειρών τη φετινή σεζόν και ένα ακόμη τέτοιο έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Netflix με την υπογραφή του έμπειρου Ράιαν Μέρφι. Το σίριαλ εστιάζει στην προσωπικότητα ενός πλούσιου πολιτικού από τη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ, ο οποίος δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα για τα προβλήματα των πολιτών. Στους κεντρικούς ρόλους συναντάμε την Γκουίνεθ Πάλτροου και την Τζέσικα Λανγκ, που προσδίδουν χολιγουντιανό αέρα στη σειρά.