Μετά από τον Σαλβίνι, ο Γκιρ βρήκε κλειστές πόρτες και από τον Σάντσεθ - Free Sunday
Μετά από τον Σαλβίνι, ο Γκιρ βρήκε κλειστές πόρτες και από τον Σάντσεθ

Μετά από τον Σαλβίνι, ο Γκιρ βρήκε κλειστές πόρτες και από τον Σάντσεθ

Την απογοήτευση του εξέφρασε ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ μετά από τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ αναφορικά με την τύχη των 147 προσφύγων που φιλοξενούνται στο σκάφος της ισπανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Open Arms, στη Μεσόγειο.

 «Είχαμε μία μακρά συζήτηση και εγώ συνέχιζα να του επαναλαμβάνω πόσο πιστεύω στην καλή του θέληση και στην ευαισθησία του, όμως εκείνος επέμεινε να το βλέπει όλο αυτό ως κάτι πολιτικό, όχι από την ανθρωπιστική του πλευρά», είπε ο κ.Γκιρ, ο οποίος συμμετέχει στην ανθρωπιστική αποστολή της ΜΚΟ Open Arms.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Cadena Ser ο Γκιρ εξήγησε πως η κατάσταση στο σκάφος της ΜΚΟ είναι μία κρίση πολιτική και ανθρωπιστική, «αλλά πρωτίστως ανθρωπιστική», προσθέτοντας πως προέχει η ανάγκη της αρωγής στους 147 ανθρώπους εντός του πλοίου και κατόπιν θα πρέπει να αναπτυχθεί μια στρατηγική για την πολιτική διάσταση του προβλήματος.

 «Τον θαυμάζω ως άνθρωπο, είναι πολύ θετικός και αισιόδοξος ως ηγέτης της Ισπανίας. Επίσης είναι πολιτικό όν και αντιλαμβάνεται την κατάσταση ως κάτι το πολιτικό», είπε για τον Σάντσεθ, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αξιώσουν από τους πολιτικούς τους ηγέτες να βοηθήσουν τους μετανάστες στη Μεσόγειο, αλλά και να υπάρξει μία λογική λύση.

Ο Γκιρ εξέφρασε τη λύπη του που το βράδυ της Τετάρτης σκάφη της ιταλικής κυβέρνησης «προσπάθησαν να εμποδίσουν το σκάφος της Open Arms και τόνισαν στον κυβερνήτη του πως δεν του επιτρέπεται να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, παρά την δικαστική απόφαση που του επέτρεπε την είσοδο.

«Εάν οι καρδιές των ανθρώπων είναι κλειστές, δηλητηριασμένες από τους Σαλβίνι και Τραμπ όλου του κόσμου, τότε δεν θα γίνει τίποτα», είπε.