Απεργία στη Lufthansa ματαιώνει 1300 πτήσεις για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή - Free Sunday
Απεργία στη Lufthansa ματαιώνει 1300 πτήσεις για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

Απεργία στη Lufthansa ματαιώνει 1300 πτήσεις για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

Την ακύρωση 1.300 πτήσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε χθες η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa καθώς το εργατοδικείο της Φρανκφούρτης απέρριψε την προσφυγή της κατά της απεργίας που κήρυξε η συνδικαλιστική ένωση του προσωπικού καμπίνας UFO.

Περίπου 2.300 από τις 3.000 πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, και 2.400 πτήσεις από τις 3.000 που είχαν προγραμματιστεί την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν, αλλά περίπου 180.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στα δρομολόγια, διευκρίνισε ο γερμανικός αερομεταφορέας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η απεργία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, (01.00 το πρωί την Πεμπτη ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, (01.00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο) και αφορά «όλες τις πτήσεις», εσωτερικές και διεθνείς, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα γερμανικά αεροδρόμια.

Η συνδικαλιστική ένωση αποφάσισε να προχωρήσει στις κινητοποιήσεις λόγω της «επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευτεί» επί των διεκδικήσεών της, σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Οι θυγατρικές του (Eurowings, Germanwings, Sunexpress, Lufthansa Cityline, SWISS, Edelweiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti, Brussels Airlines) δεν επηρεάζονται από την απεργία.

Η Lufthansa, η οποία αμφισβητεί τη νομιμότητα του συνδικάτου να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, άσκησε έφεση στην απόφαση.