Αποζημίωση 46 εκατ. δολαρίων για θάνατο παιδιού από συρταριέρα Ikea - Free Sunday
Αποζημίωση 46 εκατ. δολαρίων για θάνατο παιδιού από συρταριέρα Ikea
Συνολικά 4 μικρά παιδιά έχουν σκοτωθεί στις ΗΠΑ από συρταριέρες Malm που αναποδογύρισαν William Hook

Αποζημίωση 46 εκατ. δολαρίων για θάνατο παιδιού από συρταριέρα Ikea

O σουηδικός γίγαντας της επίπλωσης Ikea συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση-ρεκόρ 46 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια ενός νηπίου δύο ετών που πέθανε από ασφυξία όταν καταπλακώθηκε από προβληματική συρταριέρα.

Ο Τζόζεφ Ντούντεκ, 2 ετών, σκοτώθηκε το 2017 στο σπίτι του στη Φλόριντα όταν προσπάθησε να ανέβει σε μια συρταριέρα Malm, η οποία είχε ανακληθεί από την αμερικανική αγορά ένα χρόνο νωρίτερα λόγω κινδύνου ανατροπής.

«Παρόλο που κανένας εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν μπορεί να αλλάξει τα τραγικά γεγονότα που μας έφεραν ως εδώ, για το καλό της οικογένειας και όσων εμπλέκονται, είμαστε ευγνώμονες που η δικαστική διαδικασία επιλύθηκε» ανακοίνωσε η Ikea.

Το περιστατικό στη Φλόριντα ήταν ο τέταρτος θάνατος νηπίου από ανατροπή της συγκεκριμένης συρταριέρας, αν και το φυλλάδιο του προϊόντος προειδοποιούσε τους αγοραστές ότι το έπιπλο πρέπει να στερεώνεται με βίδες στον τοίχο.

Έπειτα από τους τρεις πρώτους θανάτους, η Ikea απέσυρε το 2016 τη συρταριέρα Malm από την αγορά των ΗΠΑ. To Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις οικογένειες των τριών θυμάτων, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το BBC, το ποσό των 46 εκατ. δολαρίων που θα καταβληθεί τώρα στο ζεύγος Ντούντεκ στη Φλόριντα είναι το μεγαλύτερο που έχει επιδικαστεί ποτέ στις ΗΠΑ για θάνατο παιδιού από αμέλεια.