Bρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης - Free Sunday
Bρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης

Bρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης

Οι εξελίξεις στο κόμμα των Εργατικών αναμένεται να είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες.

Τα σενάρια στο Λονδίνου δίνουν και παίρνουν για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του ενώ ο μέχρι τώρα ηγέτης των Εργατικών δήλωσε πως θα είναι και πάλι υποψήφιος καθώς δεν πρόκειται να προδώσει τα μέλη του κόμματος του που τον εξέλεξαν.

Η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν ξεκίνησε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

blair1

Την αρχή έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών εμφανίστηκε επικριτικός για την στρατηγική των εργατικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και του νέου τους ηγέτη Κόρμπιν χαρακτηρίζοντας την εκστρατεία ως χλιαρή. 

mandelson1

Τη σκυτάλη πήρε μετά ο αποκαλούμενος και ώς «Αρχοντας του Σκότους» Λόρδος Πίτερ Μάντελσον ο οποίος τόνισε πως ο Κόρμπιν δεν κάνει για τη δουλειά του ηγέτη των Εργατικών. 

IMG_5054

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε αμέσως μετά και ο Άλισταιρ Κάμπελ, ο αποκαλούμενος και ως «spin doctor» υπεύθυνος επικοινωνίας επί πρωθυπουργίας Τόνι Μπλερ ο οποίος δήλωσε πως «θα σκεφτεί σοβαρά εάν θα παραμείνει μέλος του κόμματος των Εργατικών» καθώς ο Κορμπιν «δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά».