Ματιές στον κόσμο - Free Sunday
Ματιές στον κόσμο

Ματιές στον κόσμο

Το καλύτερο αφεντικό του κόσμου

Ο διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας FullContact επιδοτεί γενναιόδωρα τις διακοπές των υπαλλήλων του, αν εκείνοι τηρήσουν τρεις όρους. Όπως τους ανακοίνωσε ο Μπαρτ Λόρανγκ, θα πρέπει:
  1. Να μη σηκώνουν τηλέφωνα και να μην απαντούν στα μηνύματα ή στα email στη διάρκεια των διακοπών.
  2. Να μην ανοίξουν τον υπολογιστή τους και γενικά να μη σκέφτονται τη δουλειά.
  3. Να μην πάνε καθόλου διακοπές αν δεν δεχτούν το δώρο του.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Washington Post»: «Οι υπάλληλοί μου, μόλις επιστρέφουν, είναι γεμάτοι ενέργεια, με λαμπερά πρόσωπα, έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Η ουρά του «Λύκου»

Ποιος το περίμενε ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο θα έμπλεκε σε δικαστική περιπέτεια για την ταινία «Ο λύκος της Wall Street» που προτάθηκε για πέντε Όσκαρ, ανάμεσά τους και της καλύτερης ταινίας. Ομοσπονδιακός δικαστής κάλεσε τον ηθοποιό να καταθέσει σε αγωγή που έχει ασκήσει ένα πρώην στέλεχος της χρηματιστηριακής εταιρείας Stratton Oakmont για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή θεωρεί ότι προσβάλλεται όπως παρουσιάζεται μέσα από έναν κεντρικό χαρακτήρα στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε. Ο ενάγων, Άντριου Γκριν, υπέβαλε μήνυση το 2014, ζητώντας περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια – η συνέχεια στη δικαστική αίθουσα.

Η νέα Τζάκι

Η Κέιτι Χολμς, η πρώην σύζυγος του Τομ Κρουζ, υποδύεται την Τζάκι Κένεντι στην ταινία «The Kennedys: After Camelot», που ένα σημαντικό μέρος της γυρίστηκε στον Σκορπιό. Τον Έλληνα εφοπλιστή υποδύεται ο ηθοποιός Αλεξάντερ Σίντιγκ, που γεννήθηκε στο Σουδάν αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία και ήδη του ασκείται κριτική όχι για την ερμηνεία του αλλά για το ότι δεν πολυμοιάζει στον Αριστοτέλη Ωνάση. Η Κέιτι ως Τζάκι μάλλον είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ζέστη στον πάγο

Ο διάσημος Ιταλός συνθέτης και πιανίστας Λουντοβίκο Εϊνάουντι έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα για τη διάσωση της Αρκτικής δίνοντας μια μοναδική συναυλία ανάμεσα στα παγόβουνα. Πριν από τρεις εβδομάδες το πλοίο της Greenpeace «Arctic Sunrise» κατέπλευσε στην Ολλανδία για να παραλάβει ένα μοναδικό φορτίο: τις υπογραφές 8 εκατ. ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο που ζητούσαν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση και να προστατέψουν την Αρκτική από απειλές όπως η εξόρυξη πετρελαίου και η υπεραλιεία. Η κορύφωση της προσπάθειας ήταν η συναυλία στη μέση του πουθενά που μας χάρισε εικόνες και ήχους με λυτρωτική δύναμη.

Η Χίλαρι, ο Μπιλ, η Μόνικα

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η κυκλοφορία βιβλίου για τον Μπιλ Κλίντον και τη Μόνικα Λεβίνσκι. Ο Γκάρι Μπάιρν, πρώην πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας, δηλαδή της προσωπικής φρουράς του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, κοιτάζει στην κλειδαρότρυπα του Οβάλ Γραφείου και αποκαλύπτει λεπτομέρειες της «ανάρμοστης σχέσης» που είχε συνταράξει την Ουάσινγκτον. Η «Daily Mail» δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα αποσπάσματα από το βιβλίο με τίτλο «Κρίση Χαρακτήρος», το οποίο και βέβαια θα πλήξει την προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον να διαδεχτεί τον Μπαράκ Ομπάμα.