Σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των αντικαθεστωτικών για το Χαλέπι - Free Sunday
Σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των αντικαθεστωτικών για το Χαλέπι

Σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των αντικαθεστωτικών για το Χαλέπι

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει το προάστιο Ραμούσα, δημιουργώντας μία «γέφυρα» με τα ανατολικά προάστια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κατάσταση στην πόλη είναι δύσκολη για τους αμάχους, καθώς εξελίσσονται «μάχες και σποραδικές αεροπορικές επιδρομές».Κατά τις σημερινές μάχες έχουν χάσει τη ζωή τους 10 άμαχοι, ενώ από τις 31 Ιουλίου, όταν και οι αντάρτες ξεκίνησαν την επίθεση, έχουν σκοτωθεί 130 πολίτες και 700 ένοπλοι. 

Η πόλη του Χαλεπίου είναι χωρισμένη από το 2012 σε συνοικίες που ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας και σε συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των συριακού κυβερνητικού στρατού.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις υφίστανται τεράστιες απώλειες και δεν κατάφεραν να σπάσουν τον αποκλεισμό των συνοικιών του Χαλεπιού» δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή. «Ο συριακός στρατός, σε συντονισμό με τις συμμαχικές δυνάμεις, συνεχίζει τη μάχη του στα νότια του Χαλεπιού» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι αντάρτες έχουν ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουν συμμαχήσει με μερίδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, η οποία αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα, συγκροτώντας κοινό μέτωπο, υπό την ονομασία «Στρατός της Κατάκτησης». 

Στο βίντεο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντάρτες, απεικονίζεται η πορεία ενός αυτοκινήτου με βομβιστή αυτοκτονίας το οποίο πέφτει πάνω σε κτίριο όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του Άσαντ και εκρήγνυται.