Το BREXIT θα αργήσει ένα χρόνο - Free Sunday
Το BREXIT θα αργήσει ένα χρόνο

Το BREXIT θα αργήσει ένα χρόνο

Αναβολή για το τέλος του 2019 φαίνεται να παίρνει το BREXIT, σύμφωνα με τους SUNDAY TIMES. Οι λόγοι της αναβολής είναι οι εκλογές στην Γαλλία το Μάιο του 2017 και στη Γερμανία, το φθινόπωρο αλλά και η ελλιπής προετοιμασία του Υπουργείου που συνέστησε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για να διαπραγματευθεί την έξοδο.
Η εφημερίδα γράφει ότι ο υπουργός που το έχει αναλάβει, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, έχει μέχρι στιγμής προσλάβει μόνον το μισό προσωπικό από αυτό που θα χρειαστεί ενώ το Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου, του οποίου ηγείται ο Λίαμ Φοξ, προς το παρόν διαθέτει μια πεντάδα πεπειραμένων διαπραγματευτών.
Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν ότι "δεν έχουν την υποδομή για τους ανθρώπους που πρέπει να προσλάβουν, λένε ότι δεν γνωρίζουν μήτε ποια είναι τα σωστά ζητήματα που πρέπει να θέσουν όταν αρχίσουν 
τελικά να διαπραγματεύονται με την Ευρώπη".
Αυτό σημαίνει ότι η υποβολή της αίτησης για έξοδο από την Ένωση που αναμένεται στις αρχές του 2017, θα μετατεθεί για το τέλος του ίδιου χρόνου με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έξοδο, που σύμφωνα με το άρθρο 50 του καταστατικού χάρτη της Ένωσης, πρέπει να γίνει εντός διετίας, θα γίνει στο τέλος του 2019.