Με μειώσεις φόρων απαντά στις μειώσεις των ποσοστών των Χριστιανοδημοκρατών η Μέρκελ - Free Sunday
Με μειώσεις φόρων απαντά στις μειώσεις των ποσοστών των Χριστιανοδημοκρατών η Μέρκελ

Με μειώσεις φόρων απαντά στις μειώσεις των ποσοστών των Χριστιανοδημοκρατών η Μέρκελ

Άμεσες μειώσεις στους φόρους από την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να εφαρμόσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών 
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφωνα με δήλωση του στην εφημερίδα Bild. 

«Θέλουμε να εγκρίνουμε γρήγορα την ελάφρυνση φόρων», δήλωσε ο Σόιμπλε, ο οποίος την Τρίτη είπε σε βουλευτές ότι η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκατομμύρια. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός θέλει το Υπουργικό Συμβούλιο να εγκρίνει στη συνεδρίαση της Τετάρτης την πρόταση και να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία μείωσης φόρων ετσι ώστε κάποιες να ισχύσουν από τις αρχές του 2017 και οι υπόλοιπες το 2018, παρά το γεγονός ότι ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει δημοσίως εκφράσει τη διαφωνία του.

Ο ηγέτης του κόμματος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε μάλιστα αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και περικοπές στις εισφορές κοινωνικής πρόνοιας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει ήδη δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων ένα έγγραφο που αφορά άμεσες μειώσεις ύψους 6 δισεκατομμυρίων. ευρώ με αύξηση του αφορολόγητου και των οικογενειακών επιδομάτων αλλά εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε στη Bild ότι το υπουργείο του δεν έχει λάβει το σχετικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.